Ajatuksia matkan varrelta

 Olen tehnyt pitkään nykyistä työtä, viihdyn työssäni loistavasti koska meillä on aina mielenkiintoisia projekteja meneillään eikä jokainen päivä ole samanlainen. Uskon vahvasti siihen että ajatusmaailmamme voi muokata ja kehittää mm. lukemalla, keskustelemalla ja kouluttautumalla.  

Itselleni nukkuminen on erittäin tärkeää, tarvitsen paljon unta ladatakseni akkuja. Levänneenä olen iloisempi, tehokkaampi ja rauhallisempi. Mahdolliset vastoinkäymiset on helpompi kohdata kun olen fyysisesti virkeä. 

Visionäärisen koulutuksen myötä olen saanut kuulla mahtavia tarinoita esim. keksijöistä, jonka myötä olen pohtinut paljon miten voin saada itsestäni mahdollisimman paljon irti tehokkaasti voimavaroja haaskaamatta.


Oma reseptini arkeen on: 

1) Uni (vähintään 8 t, mieluiten 9 tuntia/yö)

2) Aamutoimet ja siirtyminen töihin (1 h) -aamiaisen aikana päivän lehtien lukemista!

3) Työn tekoa (6-8 h), mielellään vähintään yksi palaveri päivässä jossa kohdataan ja keskustellaan eri asioista, jonka myötä saa uusia näkövinkkeleitä. 

N. klo 12 lounas, tätä ei kannata skipata mielenkiintoisia ruokapöytäkeskusteluja, energiaa ja hengähdystauko

Aamulla luen wilmaviestit ja sähköpostit ja päätän mitä työtehtäviä pitää saada tehtyä ennen ja jälkeen lounaan (aina ei mene suunnitelman mukaan, mutta suunnitelma/tavoite tärkeä)

Pidän oven auki huoneeseeni aina kun mahdollista ja usein moni kurkistaakin sisään eri asioiden kanssa, mikä rytmittää päivää mukavasti

Olen useimmiten tehokkaimmillani heti aamusta ja iltapäivästä.

4)  Siirtyminen kotiin/Vapaa-aika

Pyykkien pesu, Astianpesukoneen tyhjennys, Some, Neulomista, Television katselua, Lasten harrastuksiin kuskaaminen, mahdollisesti 1-2 h töitä (mutta vain tarvittaessa!-välillä on tullut tehtyä paljonkin töitä iltaisin, mutta nykyään teen vain jos on pakko-pohdin ja tarkistan kalenterin miltä seuraava päivä näyttää, jos väljyyttä ehtii monen asian hoitaa vasta seuraavana päivänäkin :) )

Illallinen perheen kanssa joka päivä

Iltatoimet ja lukemista sängyssä ennen nukkumaanmenoa


Kirjoittaessani auki tätä huomaan että kaipaan jonkunnäköistä liikuntaa arkeen, viime aikoina on ollut niin kiireistä että olen nipistänyt siitä, mutta varsinkin ulkona liikkuminen raikkaassa ilmassa on asia jota kaipaan. Ulkona liikkuminen olisi hyvä tehdä ilman häiriötekijöitä (korvanappeja), jotta samalla olisi aikaa jäsentää ajatuksia.

Koulutuksen aikana huomasin useaan otteeseen miettiväni mihin käytän aikaani, ja mihin haluan käyttää aikaani. Olen vähentänyt huomattavasti somekanavissa hengaamista, josta olen todella tyytyväinen. Koulutuksessa tehdyt pienet hengitysharjoitukset lisäsivät omaa keskittymiskykyä erittäin tehokkaasti. Tiedän että sopiva määrä stressiä lisää omaa (työ)tehokkuuttani. 

Visionäärinen johtajuus koulutuskokonaisuus vahvisti omaa näkemystäni siitä että pitää jatkuvasti opiskella, tutkia ja pitää mieli avoimena uusille ja ehkä jopa mahdottomille asioille. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Intuitio tuo rauhaa opettajan kiireiseen kouluarkeen

Pinnan raapimista

Oppilaitosjohtaminen ja intuition hyödyt